Hoofdgerecht, 30 minuten, 4 personen
Ingerdienten
- 400 g witte rijst
- 1 wokkomkommer
- 1 rode paprika
- 1 winterwortel
- 3 el olie om in te wokken
- 4 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el gembersiroop
- 2 bosuitjes
- 20 g verse coriander
- 6 el chilisaus
1. Kook de rijst en houd het warm in de pan met een deksel erop.
2. Was de Komkommer en de paprika en snij in stukken. Schil de winterwortel
en snij in plakjes en halveer ze. Snij de bosui in ringetjes en de koriander grof
en zet deze opzij.
3. Verhit een wok en doe de olie in de pan en wok eerst de winterwortel en de
wokkomkommer op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de
paprika erbij en wok alles nog een 5 minuten.
Voeg op het einde de sojasaus, sesamolie en
gembersiroop toe en wok nog even tot alles
goed is gemengd.
Serveer tip
Schep de witte rijst op het bord en leg de
gewokte groenten erbij. Strooi de bosui en de
koriander erover. Lekker met wat chilisaus.